fredag den 8. februar 2013

Cremet suppe med røde linser, butternut squash, chorizo og sprøde blå kartofler


Pigerne på besøg en kold vinteraften - det kræver vino og en fyldig suppe med masser af fyld!
Tit synes jeg, at det er fyldet/toppig, der gør det meste for en suppe.. det kan næsten redde en kedelig suppe. Men det er ikke tilfældet her, suppen klarer det helt selv og det gør det kun bedre med lidt sprødt og krydret på toppen...

Denne gang er suppen toppet med sprøde lilla kartofler, stegte chorizostykker, pink peber og persille/citron-drys.

Suppe med røde linser og butternut squash
5 personer til hovedret eller 10 til forret

* 1. del
2 spsk olie
1 chalotteløg, hakket
2 fed hvidløg, hakket/presset
2 gulerødder, i tern
1 stang selleri, tern
1 tsk frisk timian
* 2. del
200 g røde linser
1 butternut squash - eller hokaido, ca. 800 ml når skrællet og i tern
1 bagekartoffel, skrællet og i tern
1-1,25 ml kyllingefond (brug evt. kyllingboullion og følg mængdeangivelsen)
1 tsk chiliflager
3 spsk æbleeddike
* 3. del
2 lilla kartofler i meget tynde skiver
3 dl neutral olie
salt
2 chorizopølser
Persille
Citronskal, revet
Knust pink peber

1. I en stor gryde varmes olien og steg 1. del af opskriften til det bliver klart og mørt - lad det tage let farve.
2. Tilsæt 2. del og lad det simre i ca. 20 minutter til det hele er mørt og blend - stavblender eller foodprocessor. Smag til med salt, peber, chili, boullion og eddike.
3. I en lille kasserolle varmes olien over medium varme og når olien er varm friteres kartoflerne (6-7 stk af gangen) til de er gyldne i kanterne og de ikke syder, når de puffes ned i olien. Vend kartoflerne i olien, så de får farve på begge sider. Læg de færdige kartofler på køkkenrulle og drys med salt, mens de er varme.
4. Steg chorizoen ved middel varme til fedtet er smeltet fra og de er blevet sprøde, 5-7 minutter. 
5. Hak persille, riv citronskal og knus de pink peberkorn.

Det er ikke vigtigt at fyldet er varmt, så det kan laves i forvejen og suppen skal bare være varm..

Spis eventuelt med et lækkert madbrød.


Følg med på Instagram @kjegind
Bloglovin - her
Facebook - her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar